Relatiecoaching


Op vakantie. Je hebt elkaar eigenlijk weinig of niets meer te zeggen merk je.
Jij of de ander is vreemd gegaan en eigenlijk knaagt het nog steeds.
Je maakt veel ruzie, het lijkt wel of alles aanleiding is voor irritaties.
Je probeert zo vaak de ander te veranderen, maar hij/zij wil maar niet luisteren.
Je voelt je niet meer begrepen. Er is geen sprake van de harmonie waar je zo aan hecht.
Jij of de ander wil scheiden, maar je komt er niet uit om dat goed op te pakken.
Je bent jaloers op hoe anderen het hebben in hun relatie.

Een slechte relatie kan de geestelijke en lichamelijk gezondheid ondermijnen van iedereen die erbij betrokken is. In veel gevallen is de start om daar verbetering in aan te brengen een openhartig gesprek met elkaar. Dat kan gebeuren in de veilige setting van een relatiegesprek in aanwezigheid van een coach of therapeut. Want communicatie is het sleutelwoord in elke relatie. Meestal zijn we niet meer in staat om echt te luisteren naar elkaar zodat we ook niet meer kunnen reageren op wat echt de behoefte is van de ander.

Bij relatiecoaching ga je leren dat je de ander niet kunt veranderen. Ieder voor zich leert wel wat haar of zijn aandeel is in de slechte communicatie. En ieder voor zich leert hoe dat te veranderen zodat er weer sprake is van "met elkaar" in plaats van "tegen of langs elkaar".


Praktijk Oase is gevestigd in Hillegom, de Bollenstreek, tussen Haarlem en Leiden. Voor psychotherapie en relatietherapie, stress en burnout, assertiviteit, personal coaching en counselling, mindfulness, spiritualiteit, trainingen op maat, re-integratie, succes, groei en geluk.