Spirituele Therapie


Spirituele Therapie is een therapievorm die in principe geschikt is voor alle vragen of problemen van persoonlijke aard. Je hoeft er niet godsdienstig voor te zijn of per sé geïnteresseerd te zijn in spiritualiteit. Het is een therapie waarin we ons richten op het meest wezenlijke in onszelf.

De aandacht wordt gericht op het pure, het zuivere wat elk mens van nature heeft. Je zou het je ziel kunnen noemen. Als je onderzoekt wat je bezielt in het leven, wordt heel direct en heel concreet duidelijk waar je je ongelukkig of gelukkig door voelt.

Het is gericht op heelwording, het integreren van gedeeltes in jou die onderdrukt, verdrongen en onbewust zijn. Naarmate dat lukt, krijg je steeds meer de beschikking over je eigen aangeboren talenten en kwaliteiten. Je wordt steeds completer. Dat maakt het mogelijk dat je meer aanwezig komt in het heden en steeds meer plezier, rust en voldoening ervaart. Uiteindelijk kan een en ander leiden tot een verdieping en kun je contact maken met je ware aard, je essentie. Met andere woorden, spirituele therapie kan je leren het goddelijke in jezelf te zien en van daaruit te leven.

De behandelwijze gaat vooral uit van intuïtie en gevoel en minder van het verbale en rationele. Dat betekent allemaal niet dat het zweverig is. Je zult merken dat spirituele therapie als resultaat concreet is en je leert om met beide voeten op de grond en vanuit je kracht in het moment te leven.


Praktijk Oase is gevestigd in Hillegom, de Bollenstreek, tussen Haarlem en Leiden. Voor psychotherapie en relatietherapie, stress en burnout, assertiviteit, personal coaching en counselling, mindfulness, spiritualiteit, trainingen op maat, re-integratie, succes, groei en geluk.