Werkwijze


In de begeleiding is altijd sprake van een intensief intakegesprek waar de begeleidingsvraag en een plan worden vastgesteld. Tevens worden afspraken gemaakt over evaluatiemomenten om vast te kunnen stellen of de gekozen richting nog steeds voldoet.

De technieken die gebruikt worden door mij komen uit het Neurolinguistisch Programmeren, de Psychohypnotherapie, de Transactionele Analyse, de Spirituele therapie en de Mindfulness based stressreduction. De uiteindelijke begeleidingstechnieken zijn afhankelijk van de vraag en de persoon van de cliënt. Ze variëren van concreet en oplossingsgericht tot het beschouwen van onbewuste processen en vanuit inzicht werken aan nieuw gedrag.

Kenmerkend voor de begeleiding is het werken vanuit ontspanning zodat met een open blik naar situaties gekeken kan worden. Eenmaal zover worden er deuren geopend, mogelijkheden zichtbaar en bronnen aangeboord. Die gebruik je vervolgens om meer effectief en krachtig te kunnen functioneren in de leef- en werkomgeving en... om veranderingen tot stand te brengen.

Ook is er veel ruimte voor eigen inbreng. Je wordt door je actieve betrokkenheid gestimuleerd in beweging te komen en de instrumenten, die worden aangereikt zelf ter hand te nemen met als beoogd resultaat bewustwording, groei, kwaliteit en effectiviteit.


Praktijk Oase is gevestigd in Hillegom, de Bollenstreek, tussen Haarlem en Leiden. Voor psychotherapie en relatietherapie, stress en burnout, assertiviteit, personal coaching en counselling, mindfulness, spiritualiteit, trainingen op maat, re-integratie, succes, groei en geluk.